E-commerce trends De online bestedingen van (Nederlandse) consumenten zijn in 2007 met 40 procent gestegen naar 3.9 miljard! Met gemiddeld 7.5 miljoen kopers een gemiddeld bedrag van €530. Meer mensen ontdekken e-shopping, en mensen geven online meer uit... Heeft u daar iets van gemerkt in uw Joomla! Virtuemart iDEAL webwinkel?

Als u een webshop heeft, wel of niet op basis van Joomla! Virtuemart iDEAL, zou u toch mee moeten profiteren van de gestegen consumentenbestedingen? Is dat niet een logisch gevolg van het hebben van een webshop?

Meer nieuwe webshops

Nou, ik denk zeker van niet. Naast de gestegen consumentenbestedingen, is de hoeveelheid Nederlandse webshops ook gestegen. Precieze cijfers zijn niet bekend, want veel webshop eigenaren schrijven zich niet in in de Kamer van Koophandel, en de KvK houdt ook niet precies bij welke ondernemingen na verloop van tijd een webshop openen naast hun reguliere zaak. Ik vind het niet onwaarschijnlijk, dat er ook 40% meer webshops zijn geopend in 2007.

De gestegen concurrentie zie ik bij bijna al mijn klanten, in verschillende branches.

Online concurreren

Het komt erop neer dat, ondanks er een stijging van de bestedingen is, u meestal moet concurreren om online succesvol te zijn! Concurreren is meestal investeren. Investeren in zoekmachine optimalisatie, betere software, betere service, online promotie, offline promotie en noem maar op. Als u goed concurreert, dan verdient u die investering terug en plukt u ook de vruchten van de gestegen consumentenbestedingen.

Heeft u in 2007 geinvesteert in uw webshop? En heeft u daarvan de vruchten geplukt? Merkt u ook de gestegen consumentenbestedingen?

Bron: nu.nl

Deze website is een initiatief van
Chill Creations Joomla! Extensies

Webwinkel bouwen met Joomla! maar geen idee hoe je moet beginnen?

 

Al een extensie op het oog en je wilt direct beginnen?