E-commerce trends

De bezoeker van uw Joomla! Virtuemart iDEAL webshop is meedogenloos, ongeduldig en egoïstisch. Onderzoeker Jacob Nielsen heeft het helemaal door en vraagt zich af waarom u, als webshop houder, nog steeds denkt dat uw bezoeker u "graag" bezoekt en uren op uw website vertoeft... Wat vindt uw webshop bezoeker belangrijk?

My way or the e-highway...

De kogel is (alweer!) door de kerk. Internet bezoekers willen helemaal niet lang op uw website surfen, ze willen geen enquêtes invullen, niet door 7 sub categorieën zoeken naar een product of al hun bank gegevens invoeren bij een bestelling. Bezoekers willen snel resultaat, snel dat antwoord, dat product, of het andere waar ze naar op zoek zijn. Vinden ze niet snel genoeg wat ze zoeken, dan zoeken ze ergens anders wel verder. Heeft u hiermee rekening gehouden bij het bouwen van uw Joomla! Virtuemart Webshop?

 

De meeste webshops waarvoor ik werk weten hun bezoekers zo'n 3 minuten vast te houden. Ik merk dat bij de meeste websites dit sowieso een mooi gemiddelde is. Websites zoals die van mij (Chill Creations) hebben zelfs moeite met het halen van die 3 minuten simpelweg omdat het niet het doel van een dergelijke website is. Een forum zoals hondjesforum.nl weet bezoekers (door interactiviteit) ruim 7 minuten vast te houden!

Tevredenheid bezoekers meetbaar maken

Hoe kunt u eigenlijk zien hoe tevreden uw bezoekers over uw website zijn? Dat kan met de statistieken van Google Analytics. Het gratis programma is zeer uitgebreid en een must voor iedere Joomla! Virtuemart iDEAL webshop houder. Aan de hand van de volgende waardes kunt u de tevredenheid van uw bezoekers meten in Analytics:

  • Bounce Rate
    De Bounce Rate geeft het percentage van bezoekers aan dat slechts een pagina van uw website bezoekt, dan al besluit dat u hen niks te bieden heeft, en direct weer vertrekt. Als u een hoge Bounce Rate heeft is het niet raar om te stellen dat de eerste indruk die uw website maakt erg slecht is!
  • Avg. Time on site
    Deze waarde geeft de gemiddelde tijd aan die bezoekers op uw website doorbrengen. Dit zal nooit echt hoog zijn omdat dat indruist tegen de aard van de internet bezoeker, maar waardes onder de anderhalve minuut geven wel aan dat u werk moet maken van uw webshop. Er klopt iets niet, u houdt niet voldoende de bezoekers vast.

U bent gewaarschuwd!

Deze website is een initiatief van
Chill Creations Joomla! Extensies

Webwinkel bouwen met Joomla! maar geen idee hoe je moet beginnen?

 

Al een extensie op het oog en je wilt direct beginnen?