joomla virtuemartBij iedere Joomla! Virtuemart webwinkel zijn er eigenlijk twee templates. Je hebt de standaard Joomla! template die je installeert via Extensions > Extension Manager, en je hebt de bestanden die Virtuemart opmaken, het Virtuemart template of theme. Meestal hebben Joomla! templates geen alternatieve opmaak voor Virtuemart en krijg je dus de standaard Virtuemart opmaak te zien. En die is nou niet bepaald aantrekkelijk. Dat kan beter!

Als je Virtuemart 2 aantrekkelijk wilt maken met een template, heb je twee manieren waarop je dat kan doen. 

1. Joomla! template met Virtuemart theme

Soms hebben Joomla! templates ook de bestanden aan boord die Virtuemart een betere uiterlijk geven. Dat staat er vaak expliciet bij vermeldt, want het is natuurlijk een verkoop argument. De meeste template clubs hebben wel dergelijke templates, vraag het vooral na bij je favorite template club.

Enkele templates met Virtuemart ondersteuning:

Kende je al deze professionele iDEAL of order en facturatie extensies voor Virtuemart? 

2. Tip: alleen Virtuemart theme, VM 2 eCommerce

virtuemart theme

Soms heb je zelf een Joomla! template ontwikkeld, of heb je gekozen voor een template die geen Virtuemart theme heeft. Dan wil je dus alleen Virtuemart zelf mooier wil maken en moet je op zoek naar een Virtuemart theme.

Ik kan VM 2 eCommerce van harte aanbevelen. Hij wordt ook in de officiele Virtuemart demo gebruikt, bekijk hem hier

Hij is commercieel, maar het zeker waard. Ik heb van verschillende mensen positieve geluiden gehoord. Een voorbeeld is dat een webwinkel ineens verkopen via mensen op iPads kreeg. De Joomla! template was namelijk al responsive (beter geoptimaliseerd voor mobiele apparaten), en met deze template was Virtuemart dat ook. Een paar dagen na installatie begonnen mensen op hun mobiele apparaten ook bestellingen te plaatsen.

Maar neem gerust ook ene kijkje bij de Virtuemart themes van Yagendoo, die zien er ook goed uit!

Deze website is een initiatief van
Chill Creations Joomla! Extensies

Webwinkel bouwen met Joomla! maar geen idee hoe je moet beginnen?

 

Al een extensie op het oog en je wilt direct beginnen?