joomla virtuemartDeze week kreeg ik de kans om een ​​kijkje te nemen in een nieuw boek over Virtuemart 2, genaamd "Building E-commerce Sites with VirtueMart Cookbook". Ik had niet veel verwacht, maar was aangenaam verrast! Het boek legt eigenlijk alles uit op een manier die gemakkelijk te begrijpen is, zelfs voor minder ervaren gebruikers. 

Boek over Virtuemart 2
Het is goed dat het boek niet is beperkt tot slechts een saai overzicht van Virtuemart met de technische feiten, maar juist ook uitleg geeft over bijvoorbeeld SEO (zoekmachine optimalisatie), statistieken (met Piwik) en template frameworks (Gantry en Warp). Het heeft zelfs een hoofdstuk over Virtuemart alternatieven zoals HikaShop

Een heel klein nadeel is dat het boek uitlegt hoe u een backup via PHPMyAdmin kunt creëren, terwijl Akeeba Backup Core een veel betere back-up oplossing is in de meeste gevallen. 

Tevens is er geen uitleg over iDEAL in Virtuemart, maar dat is begrijpelijk als het boek op een internationaal publiek gericht is. Daarnaast is de handleiding van de iDEAL oplossing van Chill Creations heel uitgebreid. 

Maar ondanks deze kleine punten, kan ik het boek adviseren. Iedereen die al bezig is met Virtuemart (of net start) zal wat leren uit dit boek. Let wel, het boek is alleen in het Engels verkrijgbaar op de website van Packt

David-Andrew 
Oprichter van Chill Creations

Deze website is een initiatief van
Chill Creations Joomla! Extensies

Webwinkel bouwen met Joomla! maar geen idee hoe je moet beginnen?

 

Al een extensie op het oog en je wilt direct beginnen?