iDEAL voor Virtuemart 2.6Recent is Virtuemart 2.6 uitgekomen. Virtuemart 2.6 is ontwikkeld voor Joomla! 2.5 en er kan eenvoudig geupdate worden van voorgaande 2.x versies naar 2.6. Toch roept deze versie enkele vragen op zoals: wat is er nieuw in deze versie, zijn er Nederlandse taal bestanden, is iDEAL beschikbaar en waarom is de versie 2.6 en niet 2.0.28? 

Wat is er nieuw in VM2.6

De nieuwe versie kent enkele verbeterde functies, een voorbeeld: je kunt nu veel eenvoudiger aangeven wanneer welke e-mails verzonden moeten worden bij een order. Zo zijn er meer functies, die onder andere ook ontwikkeld zijn door andere programmeurs die veel met Virtuemart werken. 

Ook is het afrekenen verbeterd, de checkout is nu "ongeveer" one page. Nog steeds vindt ik persoonlijk de One Page Virtuemart Checkout van Rupostel beter. Maar het is een stap in de goede richting. 

Lees meer over Virtuemart 2.6 bij de officiele aankondiging: Virtuemart are proud to release VM2.6

Joomla! webwinkel Virtuemart

Zijn er Nederlandse taal bestanden

Ja, het lijkt erop dat "MijnJoomlaForum.nl" als eerste de Nederlandse Virtuemart taalbestanden heeft.

iDEAL beschikbaar voor Virtuemart 2.6

Het is mogelijk iDEAL in Virtuemart 2.6 te implementeren. Wij hebben in onze iDEAL plugin geen aanpassingen hoeven doen om die goed te laten werken in Virtuemart 2.6, dus dat is goed nieuws. Het betekent namelijk ook dat bestaande klanten gewoon kunnen updaten naar de nieuwe VM versie zonder dat er problemen ontstaan met hun iDEAL betalingen. 

Waarom is de versie 2.6 en niet 2.0.28?

In de aankondiging "Virtuemart are proud to release VM2.6" legt Max van Virtuemart ook uit waarom hij denkt dat de nieuwe versie 2.6 moet zijn. Het komt erop neer:

  • In VM2.6 hebben ze uiteindelijk meer nieuwe functies toegevoegd en veranderingen (positief) gedaan dan verwacht, dus een "2.0.28" bug fix nummer zou niet terecht zijn
  • Ze willen alvast een simpler versie nummer hebben die straks (als er een Joomla! 3 versie van Virtuemart is) het verschil tussen de verschillende versie goed uitlegt

 

Happy updating en vergeet niet eerst een backup te maken!

 

Deze website is een initiatief van
Chill Creations Joomla! Extensies

Webwinkel bouwen met Joomla! maar geen idee hoe je moet beginnen?

 

Al een extensie op het oog en je wilt direct beginnen?