Joomla! 3 versie voor VirtuemartVirtuemart 3 is gelanceerd en ondersteunt nu ook Joomla! 3. In dit artikel leer je meer over Virtuemart 3, alternatieve webwinkel extensies voor Joomla! en link ik naar verschillende artikelen die je verder kunnen helpen met het ontwikkelen van een webwinkel op Joomla! 3. En: hoe zit het met iDEAL voor Vituemart 3?

Eindelijk is hij er dan! Virtuemart 3, de nieuwe versie die zowel Joomla! 2.5 and Joomla! 3 ondersteunt. En dat is maar goed ook, want Joomla! 2.5 moet je niet meer gebruiken voor nieuwe websites, Joomla! 3 is de toekomst! Lees ook de officiele (Engelse) aankondiging van Virtuemart 3

Virtuemart 3 iDEAL en Mister Cash

 

Gebruik Joomla! 3 voor nieuwe webwinkels

Het Joomla! leiderschap heeft besloten dat Joomla! 3 de komende jaren (!!) de hoofdversie van Joomla! is. Dat betekent dat er rust is in de "tent" want iedereen weet waar hij aan toe is qua versies en updates. Joomla! 3 is een erge fijne versie, ontvangt steeds nieuwe functies en als je al een website hebt op Joomla! 3 kun je eenvoudig updaten naar de nieuwe Joomla! 3 versies. 

Het is al even bekend dat Joomla! 2.5 in december 2014 geen "support" meer ontvangt van het Joomla! team, dus ook geen security updates waarschijnlijk. Nu nog een Joomla! webwinkel bouwen op Joomla! 2.5 is zonde, je verdient die investering nooit meer terug als je vanaf december alweer moet migreren naar Joomla! 3. 

Joomla! 2.5 zit dus binnenkort in hetzelfde schuitje als Joomla! 1.5 en bestaande Virtuemart 1.1 en Virtuemart 2.x webwinkels moeten dan gemigreerd worden naar Joomla! 3

Status van Virtuemart voor Joomla! 3

De nieuwe Virtuemart versie is dus uit, je kunt hem nu gaan gebruiken voor nieuwe webwinkels op basis van Joomla! 3. Maar, de rest van de Joomla! webwinkel markt heeft niet stil gezeten toen het Virtuemart team er (eigenlijk) heel lang over deed om deze versie af te maken. 

Ondertussen is HikaShop de sterke nummer twee, misschien zelfs nummer een. Als je een nieuwe webwinkel gaat bouwen of een bestaande Virtuemart webwinkel gaat migreren naar Joomla! 3, dan kun je dus ook HikaShop overwegen. Bekijk hier een overzicht met de verschillende Joomla! webwinkels.

Alternatieven voor Virtuemart: webwinkels én extensies

Wellicht is dit een goede tijd om te kijken naar de alternatieven voor Virtuemart, die je wel als webwinkel in Joomla! 3 kunt gebruiken. Ik blog hier vaker over, dus bij deze een lijst met artikelen die informatief en relevant voor je kunnen zijn. 

Is iDEAL voor Virtuemart 3 beschikbaar?

Wat iDEAL betreft: wij hebben cciDEAL, onze iDEAL en Rabo OmniKassa plugin voor Virtuemart sinds zomer 2014 getest met Virtuemart 3 beta versies, en hebben dus ook direct "out of the box" ondersteuning voor Virtuemart 3. Pro-actief zijn, daar houden we van :-)

Dus ja, er is iDEAL zijn voor Virtuemart 3. Onze plugin ondersteunt de meest populaire iDEAL accounts, waaronder ING Advanced, Rabobank Professional, Rabo OmniKassa, Mollie, TargetPay en Sisow.

Is Virtuemart 3 in het Nederlands beschikbaar?

En dan wat de taalbestanden betreft: er zijn niet veel verschillen op het gebied van de taalbestanden in Virtuemart 3, de werkzaamheden aan Virtuemart 3 lijken zich op "custom products", een aantal andere zaken en puur compatibiliteit met Joomla! 3 te focusen. De Virtuemart 2 taalbestanden zouden ook probleemloos op Virtuemart 3 moeten werken. Je kunt ze hier bekijken en downloaden

Virtuemart 3 meteen in gebruik nemen?

Een vraag die je bij iedere nieuwe Virtuemart versie moet stellen: hoe stabiel is de eerste versie nu echt? Dat is nu natuurlijk moeilijk te zeggen, want Virtuemart 3 is pas net uit. Maar over het algemeen heeft het Virtuemart team niet een geweldig track record wat betreft het correct aanduiden van de stabiliteit van een nieuwe versie. 

Wat ik bedoel is dat het Virtuemart project in staat is Virtuemart 3 vrij te geven onder de noemer "stabiel, gebruik voor je klanten" terwijl de echte status is "voorzichtig uitproberen, zitten misschien bugs in". Op zich is dat niet heel erg, als je er maar rekening mee houdt en niet projecten begint die een erg strenge deadline hebben en niet uitgesteld kunnen worden. 

Wees dus voorzichtig met de nieuwe versie, er kunnen kinderziekten inzitten! Als je geen haast hebt, ga gerust je gang. Als je echt snel online moet, overweeg dan een andere webwinkel extensie voor Joomla! 3 te gebruiken. Ik adviseer steeds vaker HikaShop.

 

Deze website is een initiatief van
Chill Creations Joomla! Extensies

Webwinkel bouwen met Joomla! maar geen idee hoe je moet beginnen?

 

Al een extensie op het oog en je wilt direct beginnen?