Joomla! 1.5 of Joomla! 1.0 Door het gebruik van affiliate marketing in uw Virtuemart webwinkel kunt u op een slimme manier meer verkopen realiseren. Het is eenvoudig en snel te realiseren, en in dit artikel leg ik graag de mogelijkheden van affiliate marketing voor Virtuemart aan u uit.

 

Na een vraag op een forum over affiliate marketing heb ik een uitgebreid onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van affiliatie marketing in Joomla! met Virtuemart. Ik heb verschillende systeem bekeken en kwam erachter dat op dit moment VM Affiliate de beste oplossing is voor affiliate marketing in Joomla! en Virtuemart. In dit artikel vertel ik uitgebreid over affiliate marketing en uiteindelijk ook waarom ik adviseer voor VM Affiliate te kiezen.

Affiliate Marketing: introductie

Allereerst, affiliate marketing is niet nieuw, en wordt al jaren gebruikt door bijvoorbeeld Amazon, Bol.com en vele andere grote websites. Affiliate marketing is een geaccepteerd en ontwikkeld onderdeel binnen de online marketing.

Affiliate marketing is een methode waarbij de webwinkel een "affiliate" (uitgever/webmaster) betaalt voor elke bezoeker, lead of sale die hij genereert via zijn/haar website(s) of zoekmachine campagne naar de webwinkel.
- Wikipedia over Affiliate Marketing

Bijvoorbeeld de meeste Joomla! Template ontwikkelaars zoals Rockettheme en Joomlart.com hebben ook een affiliate programma. Ook u kunt daar dan zelf een "affiliate" worden. Het komt erop neer dat u dan een speciale URL (koppeling) krijgt, waar u bezoekers heen stuurt vanaf bijvoorbeeld uw webwinkel of blog. Als die bezoekers dan lid worden van Rockettheme of een boek kopen bij Bol.com, ontvangt u een percentage van die omzet.

U kunt ook de rol als webwinkel of adverteerder aannemen, waarbij u zelf affiliates heeft die bezoekers naar uw webwinkel sturen. U draagt per verkoop een percentage van de omzet aan deze affiliates af. Dit is voor Virtuemart webwinkel houders natuurlijk veel interessanter!

Affiliate Marketing: een (Virtuemart) voorbeeld

U verkoopt bijvoorbeeld accessoires voor de Apple iPhone zoals leren en rubberen hoesjes. Er zijn tientallen websites (blogs) die het laatste nieuws over de iPhone verzamelen zoals iPhoneclub.nl. en Macrumors on iPhone. Ze hebben samen miljoenen bezoekers per maand, die op zoek zijn naar nieuws over de iPhone.

U spreekt met deze blogs af dat ze banners plaatsen naar uw website, en af en toe een review schrijven over een van uw producten. Bezoekers komen via een affiliate link (URL) vanaf de blogs naar uw website. Een affiliate systeem houdt dat en de verkopen bij, en bij iedere verkoop krijgt de "affiliate", in dit geval de blog, een bedrag "toegekend". Het totaal kunt u dan eens in de zoveel tijd (per maand bijvoorbeeld) overmaken per bank of paypal.

De affiliates gaan eigenlijk voor u aan de slag en sturen zoveel mogelijk bezoekers naar u toe. U doet dan uw best, om eenmaal aangekomen, de bezoekers te verleiden zodat ze een van uw producten aanschaffen. U hoeft de affiliates alleen te "bedanken" voor hun werk als er daadwerkelijk een verkoop is, "performance based promotion" dus!

Affiliate Marketing: met VM Affiliate

Voor het toepassen van affiliate marketing heeft u een affiliate systeem nodig. Ik heb hier onderzoek naar gedaan en kan uiteindelijk alleen VM Affiliate van Globacide Solutions aanraden. Om een aantal redenen;

  • VM Affiliate wordt geïntegreerd in Virtuemart, maar past slechts 3 (!!) bestanden aan
  • Het component is special ontwikkeld voor Joomla! en Virtuemart
  • Erkend door de Virtuemart ontwikkelaars
  • Er is een zeer eenvoudige installatie
  • Met VM Affiliate kunt u binnen 10 minuten de eerste affiliates ontvangen
  • VM Affiliate is zeer stabiel: nauwelijks bugs, goede werking

Sterker nog, ik zal VM Affiliate gaan gebruiken voor het affiliate programma voor cciDEAL en aanraden bij mijn klanten. Je kunt VM Affiliate op de officiele VM Affiliate website bekijken.

Deze website is een initiatief van
Chill Creations Joomla! Extensies

Webwinkel bouwen met Joomla! maar geen idee hoe je moet beginnen?

 

Al een extensie op het oog en je wilt direct beginnen?