Joomla! 2.5 veranderingen en verbeteringen

Steeds vaker zie ik de vraag "Welke Joomla! webwinkel extensie met iDEAL moet ik gebruiken?" Omdat ik daar steeds -bijna- hetzelfde antwoord op geef, publiceer ik die hier. Zie de onderstaande informatie als bouwstenen waarmee je je eigen conclusie maakt op de vraag: "welke webshop voor Joomla! gebruik ik"?

Virtuemart 2.0

Realiseer je allereerst dat Virtuemart 2.0 eigenlijk net in december 2011 "stabiel" is verklaard, dus dat verandert de dynamiek van mijn onderstaande antwoorden en (oudere) blogs een beetje. Doordat iDEAL voor Virtuemart  nu ook beschikbaar is, moet je Virtuemart 2.0 ook meenemen in je overwegingen, hetzij voorzichtig. 

Virtuemart 2.0 alternatieven

Virtuemart 2.0 is inderdaad uit, maar daar moet je mee opletten als je haast hebt om een shop online te plaatsen. iDEAL is dan wel klaar, maar andere plugins voor bijvoorbeeld PostNL misschien nog niet. Templates, waarmee je de vormgeving kunt verbeteren zijn waarschijnlijk ook nog in ontwikkeling. Daarnaast kunnen er kinderziektes in Virtuemart 2.0 opduiken.

Dus, neem het wel mee in je overwegingen, maar wees voorzichtig. 

iDEAL voor Virtuemart 2

Achtergrond informatie

Allereerst, lees mijn Engelstalige blogs over Joomla! e-commerce. Daardoor krijg je een beter beeld van de bestaande Joomla! webwinkel pakketten en in welke situatie je die kan gebruiken. 

Lees daarna de Joomla! Virtuemart vs Magento vergelijking, maar hou er dus rekening mee dat enkele argumenten niet meer geldig zijn nu dat Virtuemart 2.0 er eindelijk is. 

Joomla! webwinkel adviezen

Allerlaatst kan ik je nog enkele nieuwe adviezen geven en oude adviezen herhalen:

 • Kies sowieso voor een webshop extensie die werkt op Joomla! 1.7 of 2.5, want Joomla! 1.5 wordt vanaf April 2012 niet meer ondersteunt door het Joomla! team
 • Wees voorzichtig met Virtuemart 2.0: als je een deadline hebt, controleer dan eerst dat Virtuemart 2.0
  • geen kinderziektes heeft in functies die jij wilt gebruiken
  • alle benodigde functies heeft
  • een geschikte template heeft (als de standaard niet voldoet)
  • alle benodigde betaalmethodes (iDEAL, MisterCash etc) heeft
  • ondersteuning van je favoriete Virtuemart extensies heeft
 • HikaSHOP is net als Virtuemart 2.0 een uitgebreide extensie, maar wel echt veel meer volwassen. 
 • Een nog belangrijkere vraag is eigenlijk: heb je wel een "uitgebreide" shop nodig? Wellicht kun je iets specifiekers gebruiken, wat sneller klaar is en simpler werkt? 
Deze website is een initiatief van
Chill Creations Joomla! Extensies

Webwinkel bouwen met Joomla! maar geen idee hoe je moet beginnen?

 

Al een extensie op het oog en je wilt direct beginnen?