Logo betaalmethode iDEAL iDEAL beheerder Currence is bezig met het aanpassen van het platform iDEAL zodat het aan Europese eisen (SEPA) voldoet zodat. Hopelijk zal iDEAL in de toekomst ook in andere Europese landen gebruikt worden, als Europese standaard. Waarom zou een Europese iDEAL eigenlijk nagestreefd moeten worden? Er is toch al Paypal, de credit card en Europese bankoverschrijving?

 

iDEAL Europe: waarom geweldig?

iDEAL is gebruiksvriendelijk dan de meeste betaalmethodes, en heeft bovendien minder drempels dan de meeste. Zo kan men direct gebruik maken van de bestaande bank rekening om af te rekenen. Speciale accounts, credit card of e-mail adressen zijn niet nodig. Nog enkele andere voordelen van iDEAL lees je op deze blog bijvoorbeeld hier:

Zoekt u trouwens een iDEAL oplossing voor de andere banken en Virtuemart?
Kijk dan naar cciDEAL, ons Joomla! Virtuemart iDEAL component !

iDEAL Europe: goed voor de lage landen

Dat zou mooi zijn! Ons Nederlandse iDEAL als Europese standaard betekent een sterke impuls voor Europese e-commerce en sterker nog voor de Nederlandse! Nederlandse webshops kunnen al sinds 2005 werken met iDEAL en ik denk dat we dan ook zeker een voorsprong zullen hebben op overig Europa mocht iDEAL Europees gaan. Daarnaast zien Nederlandse iDEAL dienstverleners (zoals Chill Creations met cciDEAL) hun markt vergroot worden naar vele miljoenen webshop houders!

Er zijn wel meer voordelen, ook kleinere webshops zouden met een Europese iDEAL meer gestimuleerd worden om Europees te gaan verkopen, een keuze die nu vaak niet gemaakt wordt, omdat er de "betaalmethode" belemmering is.

iDEAL Europe: innovatie

Ik hoop ook dat de race om de officiƫle Europese online betaalmethode te worden er voor zorgt dat iDEAL voor het eerst sinds 2005 weer even echt gaat innoveren. Het idee van iDEAL is namelijk goed en mooi, en het werkt redelijk tot goed, maar het is nog niet perfect. Er kan het een en ander verbeterd worden, denk aan documentatie, communicatie, foutmeldingen en dergelijke. Nogmaals, het werkt, en het werkt goed, maar het kan (altijd) veel beter.

iDEAL Europe: wat doet u?

Dan de grote vraag: wat doet u? Zou u een Europese iDEAL in uw webwinkel implementeren?

 

Deze website is een initiatief van
Chill Creations Joomla! Extensies

Webwinkel bouwen met Joomla! maar geen idee hoe je moet beginnen?

 

Al een extensie op het oog en je wilt direct beginnen?