logo betaalmethode iDEAL

Vandaag werd er aan mij gevraagd of wij een versie van cciDEAL zouden ontwikkelen die ook werkt met Joomla! 1.6 (nu nog in ontwikkeling) en deze gratis zouden verspreiden onder klanten, zoals we dat nu doen bij updates van Virtuemart 1.1.x. Een goede vraag, want Virtuemart gebruikers willen natuurlijk ook in Joomla! 1.6 iDEAL betalingen ontvangen. Helaas kan ik op dit moment geen sluitend antwoord geven.

Update 2012: Natuurlijk is er het een en ander verandert nu dat Virtuermart 2.0 eindelijk vrijgegeven is! Bekijk een review en screenshots, een Virtuermart 2.0 handleiding, en vindt iDEAL voor Virtuemart 2.0

Joomla! 1.6 is geen probleem, maar Virtuemart...

Ten eerste: cciDEAL 2.x is een Joomla! 1.5 extensie, dat volledig gebruik maakt van de MVC structuur en het Joomla! Framework. Het omzetten van cciDEAL naar Joomla! 1.6 zal waarschijnlijk geen moeilijke opgave zijn. Wat voor ons vooral belangrijk is om te weten, is wat er gebeurt met Virtuemart in Joomla! 1.6.

Voor Joomla! 1.6 zal waarschijnlijk ook een nieuwe versie van Virtuemart komen. Helaas is er nog heel weinig bekend over Virtuemart voor Joomla! 1.6. De Virtuemart ontwikkelaars hebben (voor zover ik kan nagaan) nog helemaal niks publiekelijk bekend gemaakt over wat er met Virtuemart gaat gebeuren in Joomla! 1.6. Dus alles wat ik in dit artikel beschrijf kan ik niet garanderen, simpelweg omdat er nog te weinig informatie beschikbaar is.

virtuemart20_ideal_nl

iDEAL & Virtuemart met cciDEAL: ook in de toekomst

Maar het is wel onze bedoeling om iedere toekomstige versie van Virtuemart te ondersteunen. Moeten wij daarvoor "gemiddelde" aanpassingen aan cciDEAL 2.0 voor doen, dan zullen we de nieuwe cciDEAL waarschijnlijk gratis verspreiden onder onze klanten.

Als Virtuemart sterk verandert, en wij moeten cciDEAL opnieuw programmeren of zeer complex aanpaswerk doen, dan zullen we de nieuwe cciDEAL tegen een (kleine) vergoeding onder bestaande klanten verspreiden. Deze laatste scenario lijkt onwaarschijnlijk.

Maar maak je vooral geen zorgen. Want Joomla! 1.5 zal nog lange tijd ondersteund blijven na de komst van Joomla! 1.6 (op zijn vroegst eind 2009, maar eerder begin 2010) en wij zullen cciDEAL voor Joomla! 1.5 en Virtuemart 1.1 blijven ontwikkelen en gratis verspreiden onder bestaande klanten.

Deze website is een initiatief van
Chill Creations Joomla! Extensies

Webwinkel bouwen met Joomla! maar geen idee hoe je moet beginnen?

 

Al een extensie op het oog en je wilt direct beginnen?