logo betaalmethode iDEAL

iDEAL is het populairste online betaalmiddel van 2009. Het aantal iDEAL transacties steeg het afgelopen jaar tot maar liefst 45 miljoen. In 2008 verwerkte iDEAL nog 28 miljoen transacties. Hiermee lijken de dagen van de acceptgiro, die ooit de populairste betaalmethode was, definitief voorbij.

iDEAL onderging in 2009 nog een flinke groeispurt doordat klanten van de Friesland Bank, SNS Regiobank en de ASN Bank ook van iDEAL gebruik konden gaan maken, waarmee het totaal aantal consumenten voor iDEAL op 12.5 miljoen kwam.

iDEAL geniet voorkeur

iDEAL beheerder Currence meent dat webwinkeliers het zich eigenlijk niet meer kunnen veroorloven iDEAL niet op te nemen als betaalmethode. Currence maakte onlangs de cijfers bekend.

43 procent van de klanten ziet namelijk af van de koop als er niet met een van de favoriete betaalmethoden betaald kan worden.

iDEAL wordt momenteel in 88 procent van de Nederlandse webwinkels aangeboden als betaalmogelijkheid, 66 procent biedt overschrijving aan, 46 procent biedt de mogelijkheid met een credit card te betalen, 25 procent van de Nederlandse webwinkels biedt betalingen via Paypal aan, en slechts 11 procent heeft nog de optie via acceptgiro te betalen. Winkeliers zijn er in tegenstelling tot iDEAL en andere betaalmethoden bij de de acceptgiro niet altijd zeker van of ze hun betaling ook daadwerkelijk ontvangen.

Volgens een onderzoek van Blauw Research geeft 44 procent van de consumenten de voorkeur aan iDEAL, terwijl de acceptgiro door 28 procent de voorkeur geniet. Overschrijvingen en creditcards 'scoren' respectievelijk nog 9 en 6 procent, terwijl Paypal slechts 5 procent van de stemmen krijgt, kort daarop gevolgd door de machtiging met 4 procent. De totale omzet die iDEAL genereerde in 2009 groeide naar bijna 3.4 miljard euro, terwijl dit in 2008 nog 2.1 miljard euro was. De gemiddelde waarde van een iDEAL transactie lag op 74,69 euro, ietsje hoger dan in 2008.

Deze website is een initiatief van
Chill Creations Joomla! Extensies

Webwinkel bouwen met Joomla! maar geen idee hoe je moet beginnen?

 

Al een extensie op het oog en je wilt direct beginnen?