fingerprint unknown vingerafdruk onbekend iDEAL

De foutmelding vingerafdruk onbekend -of- fingerprint unknown kan de komende weken voorkomen bij webwinkeliers met Virtuemart iDEAL extensies, maar ook bij andere iDEAL webwinkeliers. Dit komt door een verandering aan de beveiligde communicatie van iDEAL. Lees verder voor achtergrond en een oplossing. 

Oorzaak foutmelding door verandering bij banken

De foutmelding wordt veroorzaakt doordat de ING Advanced en Rabobank Professional iDEAL accounts in mei gebruik gaan maken van een nieuwe beveiligscertificaat voor de iDEAL communicatie. Deze foutmelding zou dus ook alleen moeten voorkomen als u gebruik maakt van ING Advanced of Rabobank Professional.

Men kan in uw webwinkel nog wel met iDEAL betalen, echter zal de klant bij terugkomst in de shop de bovenstaande foutmelding tegenkomen en zal de order status niet meer aangepast worden.

Dit betekent vooral dat u (a) enkele certificaten moet aanpassen in uw iDEAL implementatie en (b) de bank moet vertellen dat u nu de nieuwe certificaten gebruikt, zodat ze het in hun systeem kunnen activeren.

Geen zorgen voor cciDEAL voor Virtuemart gebruikers

Laat ik allereerst vooropstellen dat onze eigen klanten, die cciDEAL voor Virtuemart gebruiken, zich geen zorgen hoeven te maken. Zoals u namelijk van ons gewend bent, hebben we de tijd genomen dit tot op de bodem te onderzoeken, en hebben we in overleg met ING en de Rabobank de volgende FAQ opgesteld: vingerafdruk onbekend -of- fingerprint unknown. Ik kan u aanraden de FAQ zo snel mogelijk door te nemen, deze legt uit hoe u een bestaande cciDEAL implementatie update naar de nieuwe certificaten.

Klanten die cciDEAL 2.2.8 voor het eerst installeren op een Virtuemart webwinkel, hoeven verder helemaal niets te doen. cciDEAL 2.2.8 heeft standaard al ondersteuning voor de nieuwe bank certificaten.  

Gebruikers van andere Virtuemart iDEAL extensies

Als u een andere (gratis) iDEAL extensie voor Virtuemart gebruikt, kunt u meestal niet rekenen op professionele ondersteuning. Gelukkig kunt u met een beetje handigheid waarschijnlijk ook gebruik maken van de FAQ (vingerafdruk onbekend -of- fingerprint unknown) voor onze cciDEAL klanten. De certificaten staan waarschijnlijk op ongeveer dezelfde locatie, en de overige handelingen (het bellen van de bank etc) zijn gelijk. 

Mocht u er alsnog niet uitkomen, dan kunt u ook overwegen om cciDEAL voor Virtuemart aan te schaffen. U bent dan gegarandeerd van het meest gebruikte en professioneelste iDEAL component voor Virtuemart, met snelle en doelgerichte ondersteuning. 

Gebruikers van iDEAL in andere webwinkel systemen 

Gebruikt u iDEAL in een ander webwinkel systeem zoals Magento, OSCommerce of Prestashop? De kern van het bovenstaande verhaal blijft dan hetzelfde, u moet ook de certificaten vervangen. Echter staan deze op een andere locatie dan in een Joomla! Virtuemart webwinkel. U kunt het beste de bestanden structuur van uw iDEAL implementatie doornemen in de hoop het eea. te vinden, of natuurlijk diegene die de iDEAL implemenatie heeft ontwikkeld of geintegreerd contacteren. 

Deze website is een initiatief van
Chill Creations Joomla! Extensies

Webwinkel bouwen met Joomla! maar geen idee hoe je moet beginnen?

 

Al een extensie op het oog en je wilt direct beginnen?