Logo betaalmethode iDEAL

Ondanks het feit dat iDEAL de nummer 1 betaalmethode is in Nederland, kom ik toch geregeld nog webshops tegen die deze betaalmethode niet aanbieden. In dit artikel beschrijf ik daarom maar al te graag de voordelen van iDEAL voor (Joomla! Virtuemart iDEAL) Webshop houders en consumenten.

Wat is iDEAL?

iDEAL is een betaalmethode voor webshops ontwikkeld door de grote Nederlandse banken waarmee consumenten vanuit hun eigen internet bankier omgeving online betalingen kunnen doen. iDEAL heeft in bijna 3 jaar tijd 32% van de Nederlandse online betaal markt in handen weten te krijgen en geldt nu als de grootste speler.

Een inleiding in iDEAL en alternatieven vindt u hier.

Zoekt u trouwens een iDEAL oplossing voor Virtuemart?
Kijk dan naar cciDEAL, ons Joomla! Virtuemart iDEAL component !

Voordelen van iDEAL voor de consument

De voordelen van de consument zijn ook voor u zeer gunstig. Uit onderzoek blijkt dat door deze voordelen de Nederlandse consument een voorkeur heeft voor iDEAL en sneller zal overgaan tot een bestelling als u iDEAL aanbiedt. Enkele voordelen van iDEAL vanuit het oogpunt van de consument zijn:

  1. Veilig betalen via bekende internetbankieren van de eigen bank
  2. Aanmaken van een account zoals bij Paypal is niet nodig
  3. De consument kan iDEAL direct gebruiken als hij of zij internet bankiert bij ABN AMRO, Fortis, Postbank, Rabobank of SNS Bank.
  4. iDEAL is gemakkelijk en snel in gebruik, alle betaal gegevens worden ingevuld en de consument wordt direct op de hoogte gebracht van de geslaagde betaling.

Een nadeel: bij onder andere de Rabobank en ABN AMRO moet de consument met een Card Reader een code opvragen om in te kunnen loggen in internet bankieren en betalingen te doen. Bij de Postbank wordt gewerkt met TAN codes. De consument moet wel toegang hebben tot deze codes als er een betaling gedaan moet worden.

Voordelen van iDEAL voor de Joomla! Virtuemart Webshop

  1. Na een bestelling wordt de consument met iDEAL direct doorgevoerd naar de betaal pagina van de eigen bank. De consument kan direct betalen. De kans dat een consument dan daadwerkelijk betaald is groter dan bij overmaken per bank, omdat een consument dat gewoonweg kan vergeten.
  2. Doordat ook het totaalbedrag door iDEAL direct wordt ingevoerd in de betaalpagina van de bank, kan de consument het totaalbedrag van de bestelling niet foutief opgeven (de BTW vergeten bijvoorbeeld). Dus u heeft minder administratieve rompslomp.
  3. Betalingen zijn 100% onherroepelijk. Dit in tegenstelling tot betalingen met Paypal, Credit Card of machtigingen voor automatische incasso.
  4. Bij de Postbank kunt u kiezen voor de gratis Postbank Advanced versie, die een slimme terugkoppeling naar Virtuemart mogelijk maakt. Na een succesvolle (en onherroepelijke) betaling wordt de bestelling in Virtuemart direct op "Betaald" gezet, ook hier heeft u dan minder administratieve overhead.

Dit zijn slechts enkele voordelen van iDEAL als betaalmethode in de Nederlandse webshop. Kent u ook voordelen? Deel ze via het onderstaande commentaar venster.

Deze website is een initiatief van
Chill Creations Joomla! Extensies

Webwinkel bouwen met Joomla! maar geen idee hoe je moet beginnen?

 

Al een extensie op het oog en je wilt direct beginnen?