Jaarlijkse donaties in Joomla!In de categorie "Joomla! advies" plaatst ik adviezen aan klanten die Joomla! willen inzetten met een iDEAL betaling. Een Joomla! webshop is meestal niet de beste oplossing voor hun vraagstuk, en ze zoeken dus een andere Joomla! extensie met iDEAL. Deze keer: voor een stichting (automatische) jaarlijkse donaties met iDEAL. 

 

Vraag: Ik ben bezig met een Joomla website voor een stichting, zij willen hun donaties laten afhandelen middels een iDEAL betaling. Kunt u mij informeren wat er naast jullie iDEAL extensie voor Joomla! nog meer nodig is? Hebben zij een specifiek iDEAL account nodig en vragen ze dat aan bij hun eigen bank?

Naast onze iDEAL extensie heeft u een iDEAL account nodig bij uw eigen bank of een PSP (payment service provider). Bovenaan deze pagina vindt u een lijst met ondersteunde iDEAL accounts.

Vraag: Kan de extensie ingesteld worden zodat deze zowel opgeroepen kan worden vanuit verstuurde emails (jaarlijkse verlenging van de donatie) als vanuit een inschrijvingsformulier op de website.

Er is geen oplossing die volledig bij uw wensen past, maar ik denk dat u met een integratie met Akeeba Subscriptions het meeste in de buurt komt. Mensen melden zich dan aan en betalen de donatie met iDEAL, en na een zelf in te stellen periode krijgen ze een e-mail waarmee ze de donatie kunnen verlengen. Voor meer informatie over Akeeba Subscriptions, zie de informatie op bovenstaande link. 

Vraag: Loopt de verzending van de betalingsgegevens via de beveiligde verbinding van de banken zelf of moet op de site van de stichting hier ook iets voor ingericht worden.

Ja, op de site zelf hoeft geen beveiligingscertificaat (SSL) gebruikt te worden (mag wel) want de meest gevoelige informatie (inlog codes, bankrekeningnummer) verloopt uitsluitend via de systemen van de bank/iDEAL.

Heeft u ook een Joomla! vraagstuk waarbij u iDEAL wilt combineren met een geschikte extensie? Leg uw vraagstuk aan mij voor via e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze website is een initiatief van
Chill Creations Joomla! Extensies

Webwinkel bouwen met Joomla! maar geen idee hoe je moet beginnen?

 

Al een extensie op het oog en je wilt direct beginnen?