Joomla! webwinkel adviesIn de categorie "Joomla! advies" plaatst ik adviezen aan klanten die Joomla! willen inzetten met een iDEAL betaling. Een Joomla! webshop is meestal niet de beste oplossing voor hun vraagstuk, en ze zoeken dus een andere Joomla! extensie met iDEAL. Deze keer: telefoons zonder abbonement verkopen via Joomla! met iDEAL. 

Vraag: Ik heb in het verleden enkele shops opgezet in Joomla met Virtuemart op basis van Paypal. Een nieuwe klant van mij wil producten (telefoons) verkopen. Slechts een stuk of 8. Ik dacht aan Simplecaddy als Joomla! webshop, maar misschien kan het nog eenvoudiger?

Gewoon een artikel met daarin 8 fotos. Je klikt op een foto (het product) en je kunt het gelijk aanschaffen en betalen. Eventueel een goedkeuring aanvinken voor de leveringsvoorwaarden en aantallen in kunnen geven voor de hoeveelheid van producten. Ik zou graag wat meer weten over een Ideal formulier?

Ja, SimpleCaddy zou een oplossing kunnen zijn. Afhankelijk van je precieze wensen is de combinatie RSForm Pro met iDEAL nog simpler. Je maakt dan een artikel met de acht afbeeldingen (gewoon in Joomla!). Die afbeelding heeft een link naar een van de acht RSForm Pro formulieren. 
 
In RSForm Pro maak je dan eerst een basis formulier met de standaard gegevens zoals naam, telefoonnummer, adres etc. Als laatste voeg je dan een product toe. Hoe je dit doet staat ook uitgebreid in de handleiding van cciDEAL. Je kopieert dan dat basis formulier acht keer, en in ieder formulier verander je de product naam en prijs. Achter iedere afbeelding in het Joomla! artikel hang je dan de directe link naar het correcte RSForm Pro formulier. 
 
Dit is een oplossing die heel weinig onderhoud vergt en sneller opgezet is dan een Virtuemart webwinkel. 
 

Heeft u ook een Joomla! vraagstuk waarbij u iDEAL wilt combineren met een geschikte extensie? Leg uw vraagstuk aan ons voor via e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze website is een initiatief van
Chill Creations Joomla! Extensies

Webwinkel bouwen met Joomla! maar geen idee hoe je moet beginnen?

 

Al een extensie op het oog en je wilt direct beginnen?