Joomla! webwinkel adviesIn de categorie "Joomla! advies" plaatst ik meestal adviezen aan klanten die Joomla! willen inzetten met een iDEAL betaling, maar nog niet weten welke Joomla! extensie ze willen gebruiken. Vandaag een andere vraag: Waarom wel Paypal accepteren in je Joomla webwinkel?

De vraag van mijn klant bestond uit drie delen (dik gedrukt). Mijn reacties staan daaronder. 

Ik liever geen Paypal implementeren door de hoge kosten (3% van de orderwaarde + een vaste premie).

Het is nog steeds goedkoper dan direct bij Visa of MasterCard als je er ook rekening mee houdt dat er veel minder gedoe en papier werk is bij Paypal. Mensen gebruiken Paypal voor Paypal betalingen zelf (steeds meer) en credit cards.

Is het bij Paypal onderhandelbaar om dit kosten percentage lager te krijgen?  

Ja, "ongeveer", als je €2500+ per maand omzet via Paypal hebt (dacht ik) kan je aanvragen voor een vast lager tarief.

Heb je ervaring met webshops die goederen uitleveren maar, doordat de klant het geld terug trekt, zonder het geld komt te zitten? Want klanten kunnen bedrag terugtrekken na ontvangst van de goederen bij Paypal?

Tsja, dat is een constant risico. Ik heb dat misschien 1 a 2 keer per jaar. Ik vecht hier tegen door veel te communiceren en snel problemen op te lossen. Dat houdt niet de echte fraudeurs tegen, maar ik hou er rekening mee als "cost of doing business". Als het goed is levert Paypal meer op aan extra verkopen dan aan extra kosten. Anders probeer je het 6 maanden?

Deze website is een initiatief van
Chill Creations Joomla! Extensies

Webwinkel bouwen met Joomla! maar geen idee hoe je moet beginnen?

 

Al een extensie op het oog en je wilt direct beginnen?