iDEAL stappenplanWanneer je voor het eerst iDEAL in een Joomla! website gaat implementeren zijn er veel onduidelijkheden. Dit stappenplan legt het process uit!

Om iDEAL te accepteren heb je altijd een iDEAL abonnement of "account" nodig bij een bank of PSP (payment service provider). Populaire PSP’s zijn Mollie.nl en TargetPay.nl. Een iDEAL account bij een PSP is vaak goedkoper dan bij een bank, maar de meeste mensen kiezen voor iDEAL via hun eigen vertrouwde bank.

Daarnaast moet de gebruikte Joomla! extensie natuurlijk iDEAL ondersteunen, dat gaat vaak via een integratie met een iDEAL extensie zoals cciDEAL. Soms ondersteunt een webwinkel extensie zoals HikaShop zelf al een iDEAL account, meestal van een PSP, maar dat is meestal niet zo. Buitenlandse programmeurs zien iDEAL zelden als prioriteit.

Tip: klanten van Chill Creations krijgen 
permanent korting op transactiekosten bij Mollie.nl en TargetPay.nl

 

Stappenplan iDEAL implementatie

  1. Selecteer een Joomla! extensie die iDEAL ondersteunt. Raadpleeg deze overzichten om te weten welke Joomla! webwinkel en betaalextensies beschikbaar zijn.
  2. Onderzoek welke iDEAL abonnementen de huisbank aanbiedt. Bereken de kosten met deze formule: geschatte aantal transacties x transactiekosten + maandelijkse of opstart kosten.
  3. Besluit dan of een PSP (payment service provider) zoals Mollie of TargetPay goedkoper is. Let op: niet alle iDEAL accounts van de banken communiceren de status van de betaling automatisch terug naar de website.
  4. Controleer dan dat het gekozen iDEAL account door de Joomla! extensie ondersteunt wordt. Bijvoorbeeld: kun je ING iDEAL Advanced integreren in RSForm Pro (ja!).
  5. Vraag het gewenste iDEAL account aan. Bij banken kan dit tot drie weken duren, bij PSP’s meestal een week.
  6. Schaf de iDEAL integratie extensie aan.
  7. Zodra je de iDEAL account gegevens ontvangen hebt, kun je beginnen met de integratie volgens de handleiding van de iDEAL integratie extensie.
Deze website is een initiatief van
Chill Creations Joomla! Extensies

Webwinkel bouwen met Joomla! maar geen idee hoe je moet beginnen?

 

Al een extensie op het oog en je wilt direct beginnen?