Joomla! Virtuemart Tips & Tricks Dit is het tweede deel van "Joomla! Virtuemart Webshops tips". In deze serie bespreek ik tips die belangrijkzijn voor (Joomla! Virtuemart) webshops. Vandaag onder andere: persoonlijk contact, statistieken, verkoopgerichtheid en meer!

 

  • Persoonlijk contact
  • Met statistieken ontdekken
  • Bied verschillende betaalmethoden
  • Zorg voor verkoopgerichtheid
  • Inhoudelijke kwaliteit

Persoonlijk contact.

Overweeg de mogelijkheid om bepaalde dagen telefonisch bereikbaar te zijn. Dan kunnen uw klanten direct met u praten en vragen stellen, dat word vooral bij oudere consumenten op prijs gesteld.

Met statistieken ontdekken

Gebruik statistische informatie over uw bezoekers en hun transacties. Hoeveel bezoekers heeft u, wat is hun zoekgedrag, hoeveel kopen en hoeveel niet, waar haken ze af? Een beproefde methode is het op de homepage plaatsen van twee verschillende aanbiedingen en kijken welke het beste aanslaat.

Bied verschillende betaalmethoden

Zorg ervoor dat uw klanten een rijk aan keuze hebben op het gebied van betaal mogelijkheden. Het geeft een betrouwbaar gevoel als ze zien dat ze kunnen betalen met de creditcard en met iDeal.

Zorg voor verkoopgerichtheid

Bied relevante en aanverwante producten aan. Bied op de juiste plekken een alternatief aan. Maar pas op met overdrijven. Te veel keuze werkt nadelig. De klant kan niet kiezen en haakt af.

Inhoudelijke kwaliteit

Zorg voor goede inhoudelijke en relevante teksten. Blijf deze ook updaten. Niet alleen is dit zinvol voor Google; een steeds veranderende website scoort hoger in de zoekresultaten, ook is dit zinvol voor uw bezoekers. Ook helpt het om uw producten zorgvuldig van uitgebreide en kwalitatief goede specificaties te voorzien. Ook is het handig om foto's bij uw aanbiedingen te doen, dan weten ze wat ze kopen en dat geeft een vertrouwd gevoel.

Deze website is een initiatief van
Chill Creations Joomla! Extensies

Webwinkel bouwen met Joomla! maar geen idee hoe je moet beginnen?

 

Al een extensie op het oog en je wilt direct beginnen?