Een webwinkel bouwen met Joomla! kan met een speciale uitbreiding, namelijk een webwinkel extensie. Er zijn veel voordelen van een Joomla! webwinkel. Je profiteert namelijk met je webwinkel van alles wat Joomla! te bieden heeft, onder andere: veel mooie templates (vormgeving voor de website), boeken en handleidingen en (gratis) introductie video's op YouTube.

Er zijn verschillende webshop systemen voor Joomla! die gebruiksvriendelijk en toch compleet zijn. Voor een nieuwe webwinkel hoef je dus zeker niet per definitie voor een "stand alone" systeem zoals Magento of OpenCart te kiezen. 

Naast webwinkel extensies zijn er ook "betaal" extensies die specifieker voor een product ontwikkeld zijn, bijvoorbeeld voor het verkopen van kaartjes voor een evenement. Na de webwinkel extensies vindt je in dit artikel daarom ook een overzicht met betaal extensies. 

Kom je er niet uit? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor advies! Probeer zo volledig mogelijk te omschrijven wat je wilt verkopen en hoe je dat bij voorkeur wilt doen. Wij helpen je dan graag verder. 

iDEAL ondersteuning

De onderstaande lijst beschrijft alleen Joomla! webwinkels en betaal extensies die iDEAL ondersteunen via bijvoorbeeld ING, Rabo OmniKassa, Mollie etc. Meer over iDEAL in Joomla! extensies >

 

Webwinkel extensies 

Er zijn meerdere webwinkel extensies voor Joomla!, maar de meest gebruikte extensies zijn Virtuemart en HikaShop. Ik adviseer om uit een van deze twee extensies te kiezen. 


HikaShop webwinkel voor Joomla!

HikaShop is  een Joomla! webwinkel extensie die een mooie groei doormaakt en steeds populairder wordt. Dit is een stabiel Virtuemart alternatief. 

HikaShop heeft een vrij stabiele ontwikkeling, waarbij zowel bugs worden opgelost als geregeld nieuwe functies worden toegevoegd. Webwinkel eigenaren die eerst Virtuemart gebruikten ervaren HikaShop als gebruiksvriendelijk en overzichtelijk.

Er zijn drie versies van HikaShop: Starter, Essential en Business. Starter is gratis. Afhankelijk van je wensen kun je kiezen tussen de betaalde versies Essential en Business, die meer functionaliteiten aanbieden. 

Website - iDEAL integreren - Rabo OmniKassa integreren


Rabobank OmniKassa voor Virtuemart 2.0

Maak een webshop in Joomla! met Virtuemart en integreer iDEAL of Rabo OmniKassa om betalingen onmiddellijk te ontvangen. Virtuemart is al jaren een van de populairste webwinkels voor Joomla! en wordt gebruikt door duizenden ondernemers!  

Website  - iDEAL integreren - Rabo OmniKassa integreren


 

Betaalextensies met iDEAL

Wanneer je iets wilt verkopen op een Joomla! website hoef je niet altijd een Joomla! webwinkel te installeren. Het kan juist heel aantrekkelijk en veel eenvoudiger zijn om een betaalextensie of module te gebruiken! Betaalextensies of module's voor Joomla! zijn vaak specifiek gebouwd voor een bepaald doel en kunnen daardoor beter aansluiten op jou wensen (of die van jou klant). 


OmniKassa plugin voor Joomla! en donaties

Voeg eenvoudig een iDEAL formulier toe aan Joomla! artikelen, en ontvang betalingen via iDEAL of de betaalmethoden van Rabo OmniKassa. Zeer flexibel in te zetten voor donaties, een simpele webshop of andere betalingen.

Je voegt een simpel stukje code toe aan een Joomla! artikel en cciDEAL zet dat stukje code om naar een werkend formulier waar website bezoekers de betaling mee kunnen starten. 

Website - iDEAL integreren - Rabo OmniKassa integreren


rsformpro-logo

Maak een Joomla! formulier voor donaties, registraties, feedback of simpelweg voor het ontvangen van verkooporders en laat klanten met Rabo OmniKassa of iDEAL afrekenen. 

Voor de meeste eenvoudige verkopen kun je bijvoorbeeld uitstekend RSForm Pro gebruiken. Met deze extensie bouw je zonder kennis van HTML of PHP een formulier, waar je dan iDEAL en/of Paypal aan kunt koppelen. Zeer geschikt voor de verkoop van bijvoorbeeld een enkel product of dienst, cursus, digitaal boek en dergelijke. 

RSForm Pro en iDEAL zijn een sterke combinatie!

Website - iDEAL integreren - Rabo OmniKassa integreren


Joomla! facturatie systeem

Stuur facturen direct vanuit Joomla! met ccInvoices. Facturen voor diensten of producten kunnen met die facturatie systeem eenvoudig aangemaakt en ge-emailed worden, inclusief PDF bestand.  

Klanten die de facturen ontvangen kunnen direct afrekenen via iDEAL (of Paypal) op de Joomla! website zelf. Er is ook een overzicht van facturen voor in Joomla! ingelogde klanten. 

Website - iDEAL integreren - Rabo OmniKassa integreren


Ondersteunde iDEAL accounts
Deze Joomla! extensies ondersteunen de iDEAL accounts ING Basic, ING Advanced, Rabobank Lite, Rabobank Professional, ABN AMRO iDEAL Easy, Mollie, TargetPay en Rabo OmniKassa

Selectie criteria
De onderstaande extensies zijn al gecontroleerd op de beschikbaarheid van minimaal de Nederlandse betaalmethode iDEAL. Daarnaast zijn er voor deze extensies ook Nederlandse taalbestanden beschikbaar. Er zijn weliswaar meer betaalextensies voor Joomla!, maar zonder ondersteuning voor iDEAL hebben die voor Nederlandse websites geen waarde. Daarnaast ondersteunen deze webshop componenten allemaal Joomla! 2.5 en Joomla! 3. 

 

 

Deze website is een initiatief van
Chill Creations Joomla! Extensies

Webwinkel bouwen met Joomla! maar geen idee hoe je moet beginnen?

 

Al een extensie op het oog en je wilt direct beginnen?